Aanpak

Mijn aanpak is gericht op de hond en de eigenaar als individu. Er wordt geen "rode draad" toegepast. Iedere hond is anders (dit geldt ook voor puppies!) en ieder mens is anders. Ik bekijk per hond wat het beste past en maak samen met jou een plan van aanpak.

Één op één

Voor alle begeleidingsvormen die ik aanbied geldt: ik werk het liefst op individuele basis. Dit werkt naar mijn mening veruit het beste voor de hond én voor de eigenaar. Op deze manier kan ik elke hond en eigenaar de aandacht geven die nodig is. Iedereen zit op een ander niveau en iedereen heeft zijn eigen vragen en problematiek. Zo kan ik je bijvoorbeeld uitleggen wat jóuw hond laat zien aan lichaamstaal en signalen en hoe jíj deze kunt beïnvloeden. Jullie gaan elkaar steeds beter begrijpen waardoor je eventuele problemen steeds eenvoudiger kunt vermijden of kunt oplossen.
Daarnaast ben je niet gebonden aan bepaalde dagen en tijden en haal je het maximale uit je tijd en geld.

Praktijklessen

Ik kies bewust voor privé begeleiding in de vorm van praktijklessen met een stuk theorie, in plaats van groepslessen op een trainingsveld van een hondenschool. Door deze aanpak ondervangen we de veel gehoorde klacht dat de hond "gehoorzaam" is op het trainingsveld maar daarbuiten niet. Daarnaast worden puppies/honden in een trainingsgroep vaak nerveus of leren van zich afsnauwen. Dit kan later resulteren in problemen.
Tevens maak ik gebruik van reeds bestaand videomateriaal indien een bepaalde situatie daarom vraagt.

Eigen tempo

Je hond zal nooit worden gedwongen dingen te doen waar hij nog niet aan toe is of waar hij bang van wordt. Alles gebeurt met rust en in zijn eigen tempo. Dit is de meest duurzame en eerlijke methode voor mens en dier. Er wordt geen gebruik gemaakt van straf, geschreeuw, rukken aan de lijn, stroom/prik/geurbanden, slipkettingen of halti's. Deze zaken halen de oorzaak niet weg.

Samen-spel

Tot slot: De perfecte hond bestaat niet. Perfecte mensen bestaan immers ook niet. Wat ik nastreef is een hond en eigenaar die zoveel mogelijk in balans zijn met elkáár en die samen sterker en met plezier door het leven gaan! Zo wordt jullie leven een samen-spel.