Investeer in kennis...

...het brengt zo veel meer!
Het uitbreiden van kennis is in mijn ogen de meest waardevolle investering die een eigenaar kan doen; voor zichzelf én voor de hond. Je ziet het terug in zijn geestelijk en lichamelijk welzijn en in jullie band.

Cursusaanbod

Hieronder vind je het aanbod voor 2020. Groepen, hondenscholen en verenigingen kunnen lezingen en workshops op maat aanvragen. Onderwerpen waar ik regelmatig lezingen over geef zijn: Blafgedrag van honden, Keuzen en grenzen, Spelgedrag van honden, Reactiviteit, Ongewenst gedrag, Stress bij honden, Neuswerk, Quality time en teambuilding, Pijn en gedrag deel 1 en deel 2, Hond en geluidsgevoeligheid, Hond en vuurwerkangst, Diverse case studies deel 1 en deel 2, Hond, gezondheid en dierenarts, Socialisatie, Pup/hond op komst van van alles daaromheen, Van pup t/m puberhond, De oudere t/m de gehandicapte hond, Preventie en van alles daaromheen, Veranderingen in de meest brede zin van het woord, Zoopharmacognosy, voeding en gedrag, Speuren&neuswerk en van alles daaromheen. Onderwerpen waar ik workshops over geef zijn: Lijnvoering, Wat beïnvloedt de kwaliteit van een hondenleven, Observeren & handling in het Amsterdamse bos, Neuswerk en speuren.

Daglezing

met uitsluitend casuïstiek

Datum 19 april 2020
Locatie Amstelveen
Tijden 10.15 tot 16.00 uur
Kosten € 65 inclusief koffie/thee, soep en broodje
Omschrijving Ik heb maanden diverse honden gevolgd en daar een presentatie over samengesteld, inclusief veel foto en videomateriaal. De onderwerpen zijn o.a.:
 • De gevolgen van 'slechts een schermutseling' tussen 2 honden
 • Divers probleemgedrag van een pup
 • Problematiek en diverse bijtincidenten hond/eigenaresse
 • Oorzaken
 • Oplossingen korte en langere termijn
Een puntentoekenning wordt aangevraagd bij CKI en APDT.


Maandelijkse bijeenkomsten 2020

De lezingen worden bij mij thuis (= Amstelveen) gehouden, tenzij anders vermeld, zodat ik de prijs laag kan houden, waardoor het toegankelijk wordt voor (bijna) iedereen. De lezingen zijn interactief en er wordt gebruik gemaakt van veel beeldmateriaal. De tijden zijn van 13.00 tot 15.15 uur, m.u.v. de november lezing, deze is van 13.00 tot 15.45 uur.

 • 21 maart: Quality time & teambuilding met honden: hoe beter de band, hoe beter de basis
 • 17 mei: WORKSHOP Observeren & handling in het Amsterdamse bos: gezamenlijk bekijken we live situaties, incl. 'oefeningen' en tips
 • 27 juni: Preventie en van alles daaromheen
 • 27 september: Veranderingen in de meest brede zin van het woord die een hondenleven beïnvloeden
 • 17 oktober: Zoopharmacognosy, voeding en gedrag
 • 22 november: Pijn bij honden: een belangrijke oorzaak voor probleemgedrag
 • 12 december: Hond en geluidsgevoeligheid: hierbij kun je denken aan angst voor onweer, vuurwerk etc.

De prijs is € 32,50 per persoon. Het maximum aantal deelnemers is 10 personen per lezing. Puntentoekenning APDT: 10 punten per lezing/workshop. CKI: lezingen februari en december 10 punten, lezingen april, juni, november 5 punten, puntentoekenning overige lezingen volgt z.s.m.

Aanmelden

Je kunt je eenvoudig aanmelden door een email te sturen naar Je krijgt dan een bevestigingsmail toegezonden met alle benodigde informatie. Mocht je wel willen maar niet kunnen op genoemde data stuur dan ook een mail. Je inschrijving is definitief op het moment van aanmelden. Restitutie is alleen mogelijk na schriftelijke afmelding tot 30 dagen voorafgaand aan het seminar of workshop. Daarna vindt geen restitutie plaats. Genoemde prijzen zijn inclusief BTW en koffie en thee en exclusief lunch.

Vragen?

Als je meer wilt weten neem dan vrijblijvend contact met me op:
Bellen mag natuurlijk ook: 06 108 00 918 of 020 640 17 12.


Foto © Maayke Klaver