Inside every head a World

Over mijzelf

Mijn naam is Michelle Vrolijk, ik ben gediplomeerd hondengedragsdeskundige. Ik ben geboren in Amsterdam in 1963 en in 1974 naar Amstelveen verhuisd.

Toen ik mij jaren geleden begon te verdiepen in honden en hun gedrag ben ik diverse cursussen en lezingen gaan volgen. Ik wilde echter meer. Ik wilde een compleet verhaal in de vorm van een opleiding die aansloot bij mijn wensen. Ik zocht iets anders dan de gebruikelijke standaard hondentrainingsmethode. Toen Sheila Harper werd gevraagd om haar opleiding in Nederland te komen geven was de keuze snel gemaakt: ik schreef me in voor de International Dog Behaviour Training School (IDBTS) van Sheila.

IDBTS is een professionele internationale (Engelse) opleiding die wereldwijd wordt gegeven. Het International Dog Behaviour Training programma is geaccrediteerd door het Open College Network (OCN). Hiermee wordt meteen de kwaliteit en het niveau van de opleiding gegarandeerd. Het heeft een up-to-date kennis op het gebied van honden en hun gedrag en een holistisch karakter. Wederzijds vertrouwen en respect tussen hond en mens, én tussen mens en mens staan centraal. De basis van deze opleiding is niet de methode, noch wat de trainer of de gedragsdeskundige "wil". De behoeften en de individualiteit van hond en eigenaar staan centraal.

Ik heb hier niet alleen veel geleerd over honden. Het heeft me ook aan het denken gezet over het leven, over mijn eigen leven en over mijn omgang met, en mijn invloed op dier en mens. En hoe zij mijn leven weer beïnvloeden. Ik heb breder leren denken en kijken.

Daarnaast volg ik regelmatig workshops, lezingen en seminars om mijn kennis verder te vormen en om up-to-date te blijven.Foto's © I. den Boer